Wow…. just WOW

Som overskriften måske afslører så havde vi en storslået naturoplevelse i dag. Vi så Gran Canyon og den var lige så majestætisk og spektakulær som forventet. Kæmpe stor! Så stor at det var umuligt at tror på at det hele faktisk eksisterede og ikke bare var et optisk trick af en eller anden art. Kæmpe klipper, dybe kløfter, afstande så store at alle proportioner forsvinder.

Christian og ungerne sidder og nyder udsigten ud over det, der vel dybest set er et totalt overdimensioneret flodleje!

Da jeg første gang beskuede dette ubestridelige bevis på Guds utrolige skaberværk, må jeg indrømme at mine øjne fyldtes med tårer. Guds ubegribelige storhed lå foran mig, og strakte sig så langt øjet rakte og meget meget længere. Og dette vidunder af natur, kun er en lille del af hvad Han har skabt. Og så elsker Han MIG. I Hans øjne er JEG dyrebar. Sådan en åbenbaring er næsten for stor til at kunne begribes.

Det man siger med at alt i Amerika bare er større kan jeg kun bekræfte. Grand Canyon, er så stort at jeg aldrig tror jeg kommer til at se noget prægtigere. Men det er jo bare en af de ting jeg har bemærket størrelsesforskellen på. Der er også:

Biler

Vores udlejningsbil er meget dansk i sin størrelse, så jeg tænkte nok at jeg kunne køre den. Så da jeg endelige havde fået fundet ud af de mange indstillinger der var på sædet, så var jeg klar til at køre os fra Barstow mod vores næste destination Needles. Men jeg holdt kun til knapt en times kørsel, for jeg blev så nervøs hver gang en af disse KÆMPE store biler overhalede os.

 Bilen er så stor, at der er plads til et bjerg i sidespejlet!

De er jo ENORME, og det er ikke medregnet trucksne eller deres koloenorme lastbiler. Pludselig forstå jeg hvorfor der er så få fodgængere i USA, det er jo livsfarligt at blive ramt at sådan en bil, selv hvis den kun triller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg er meget koncentreret!

Mad

Vi har droppet af leve af den mad man kan få på diverse kæderestauranter, for dyrt og for fedtet, så vi har kastet os over Walmart og lignende og handler ind til sandwich osv. Men alt er jo i supersizes! Jeg skulle lige have mig en ½ l cola. Det fås ikke, men jeg kunne få 600ml.

IMG_8756
Skilt på en Pizza Hut restaurant, men vi forstod ikke helt meningen?

Salatpakkerne er så store at vi ikke tør købe dem for vi når jo aldrig at få dem spist. Og så kan man købe et kilo M&M’er!! Men min ældste pointerede at det ikke harmonerede med mit ønske om at leve sund – dumme unge der vil sin mor det bedste…

IMG_8762
På vores færd i et supermarked stødte vi på afdelingen for våben, primært pump-guns og rifler. Man skulle dog være fyldt 18 for at kunne købe…

Mennesker

Jeg føler mig mager og spinkel, men med den mad de kan købe og de portionsstørrelser man får, så tror jeg det er meget meget vanskelig at spise sundt og med mådehold.
Man skal hele tiden være obs på hvad det er man putter i munden for fødevareindustrien hjælper på ingen måde en til at træffe de fornuftige valg. Jeg mener et kilo M&M’er!?!

Men cola på dåse må godt være lidt stor, og her i Memorial Weekend er det også fint at støtte lokalpatriotismen lidt…

Afstande

 De lange køreture er lidt kedelige for ungerne af og til. Heldigvis er der lange perioder hvor de hygger sig rigtig godt sammen!

Jeg fattes ord til at beskrive hvordan det føles at køre ud af motorvejen igennem Californien og der ingen tegn på civilisation er så langt øjet rækker og det er LANGT. Men kan se flere kilometer i alle retninger og der er ingenting. Områder på størrelse med Fyn er bare øde.

Klimaforskelle

Vi stod op i Needles i Californien og solen brændte på huden og skar i øjnene. Så kørte vi to timer og så var der pludselig køligt selv om det var midt på dagen! Vi begyndte dagen i ørken og sluttede den af i 2km højde oppe i bjergene i Flagstaff i Arizona. Der er himmelvid forskel på de forskellige områder i USA og jeg glæder mig meget til at finde ud af hvordan klimaet og omgivelserne er i Albuquerque som jo skal være vort hjem de næste par måneder.

Vi kørte fra Flagstaff om morgenen i omkring 10 graders varme, og bilen advarede os mod risiko for isglatte veje når vi kørte i skygge. Og få timer senere var vi i fuld sol og høj temperatur…

En tanke om “Wow…. just WOW”

  1. Det er vel nok nogle flotte billeder. I skal nok vænne jer til et liv med lag på lag: Koldt om morgenen og hedt midt på dagen. Det bliver spændende at høre hvordan I finder ud af at klare madsituationen. Hyg jer fortsat! (Mor)mor m.m.

Der er lukket for kommentarer.